Top 5 locuri din Romania pe placul turistilor straini

wonder.roIn 2018, Romania a fost vizitata de peste 10 milioane de turisti straini, iar primul loc in topul oraselor preferate de acestia este Bucuresti. Pentru ce vin strainii in Romania? Pentru ca poate la noi gasesc ce nu au la ei. Dincolo de parerea general valabila ca in Romania sunt femei frumoase, credem ca turistii straini apreciaza si frumusetea peisajelor si locurilor minunate din tara noastra. Altfel, numarul lor nu ar creste de la an la an. Orice turist in Romania are nevoie de un ghid pentru a ajunge cat mai repede acolo unde isi doreste. Harta orase Romania isi indeplineste cu succes rolul de ghid si va indruma pasii spre orice loc din tara. Doar introduceti destinatia, iar harta rutiera va va ajuta sa ajungeti negresit la ea.

Franta are Turnul Eiffel, Spania are Sagrada Familia. Romania are prea multe ca sa alegem doar unul. Palatul Parlamentului, de exemplu, este unul din locurile pe care turistii straini vor neaparat sa il vada. Este cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea. Turistii vor sa o vada pentru ca este impozanta prin dimensiuni si pentru ca poarta amprenta conducerii lui Nicolare Ceausescu.

Castelul Bran a starnit si mai mult interesul strainilor dupa ce zona Transilvaniei a fost promovata chiar de Printul Charles al Marii Britanii într-un material video realizat de o echipă britanică. Printre ceea ce stiu strainii despre tara noastra se numara Dracula sau Vlad Tepes, personalitati care ii fac pe acestia curiosi sa viziteze Castelul Bran.

Delta Dunarii ii atrage pe turistii straini cu peisajele sale unice. Aici, o simpla plimbare cu barca pe Dunare ii convinge pe turisti sa revina deoarece au de vazut pelicani, nuferi si stufaris care le vor arata o imagine noua a tarii noastre. Peisajele din Delta nu se pot vedea in alte zone, ceea ce face aceasta locatie unica.

Transfagarasan este unul dintre cele mai celebre drumuri nu doar din Romania, dar si din lume. In afara de tronsonul rutier propriu-zis, in aceasta zona se gasesc si Barajul de la Vidraru, Balea Lac si, daca veniti iarna, si hotelul de gheata de la Balea Lac, acestea trei fiind obiective turistice importante din Romania. Transfagarasan atrage turistii prin peisajele superbe si prin numeroasele serpentine care alcatuiesc drumul. În 2017, aici a fost organizata chiar o competitie de triatlon considerata a treia ca dificultate din lume.

Salina Turda a fost recent imbunatatita, astfel ca, in subteran, se gaseste, de fapt, un loc de relaxare multifunctional. Exista un lift panoramic si o zona de agrement unde se pot face plimbari cu barca. Este considerat unul din cele mai spectaculoase obiective turistice din lume. Chiar si turistii cu animale de companie sunt bineveniti aici deoarece exista un spatiu unde acestia le pot lasa pe durata vizitei.

In afara de toate bogatiile tarii, romanii sunt oameni prietenosi, ospitalieri si foarte distractivi. Asa ca turistii straini nu aleg intamplator tara noastra pentru vacante. Ei stiu ca de aici vor pleca nu doar cu multe fotografii superbe, ci si cu un mare zambet pe fata si cu dorinta de a reveni.

Distribuie articolul 'Top 5 locuri din Romania pe placul turistilor straini' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Top 5 locuri din Romania pe placul turistilor straini