Tot ce trebuie să știi despre asigurarea RCA în 2018

Dacă ești și tu șofer și conduci propria ta mașină, probabil știi deja de caracterul obligatoriu al poliței RCA. Dacă vrei să fii la curent însă cu noile noutăți în materie de RCA din 2018, atunci acest articol este pentru tine. Întrucât recent s-au produs foarte multe modificări, este firesc ca mulți șoferi să fie încă în urmă cu noutățile. Așadar, ce este nou în ceea ce privește polița RCA în 2018?

Conform noului sistem de Bonus Malus, șoferii auto care au un comportament exemplar în trafic pot obține o poliță RCA în 2018 cu până la 50% mai ieftină! În mod contrar, șoferii care au fost implicați în accidente rutiere pot fi ,,pedepsiți” cu o creștere a prețului poliței RCA în 2018 de până la 180%. Aveți mare grijă cum conduceți, așadar!

O altă noutate pentru polița RCA în 2018 este decontarea directă, ceea ce înseamnă că reparația care trebuie plătită, în cazul unui accident, va fi suportată de asiguratorul celui păgubit, urmând ca acest asigurator să își recupereze investiția de la asiguratorul RCA al șoferului care a cauzat accidentul.

O altă noutate importantă este că persoanele cu deficiențe locomotorii vor primi o reducere de primă pentru polița în 2018 din partea asiguratorilor. O altă informație foarte importantă este că termenul pentru constatarea prejudiciilor de către un asigurator RCA în 2018 este de doar trei zile lucrătoare!

Ce modificări mai intră în vigoare în acest an? Șoferii care vor suspenda contractul RCA în 2018 vor trebui să predea și plăcuțe de înmatriculare ale mașinii cât timp dreptul de circulație este suspendat. În caz contrar, vor primi o amendă a cărei sumă se încadrează între 1.000 și 2.000 de lei, în plus față de reținerea certificatului de înmatriculare.

Ca urmare a schimbării cadrului legal în ceea ce privește asigurările RCA, s-a stabilit, de asemenea, că șoferii trebuie să prezinte dovada încheierii unei polițe RCA atunci când își schimbă certificatul de înmatriculare a mașinii.

În principiu, noile modificări nu sunt greu de reținut. Cel mai important este să vă asigurați că aveți mereu reînnoită polița RCA și că adoptați un comportament de șofat cât mai responsabil, astfel încât să evitați atât posibilele accidente, cât și un preț crescut al polițelor RCA. Din fericire, o poliță RCA în 2018 poate fi încheiată și online și, de asemenea, tot online puteți să găsiți toate informațiile necesare legate de istoricul dumneavoastră pentru a vă calcula singur prețul viitoarei polițe RCA.

 

 

 

Distribuie articolul 'Tot ce trebuie să știi despre asigurarea RCA în 2018' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Tot ce trebuie să știi despre asigurarea RCA în 2018