Web design prin prisma unui browser de internet

Un browser de internet iti poate afecta grav site-ul atunci cand vine vorba de web design si in general de partea optica. Modul in care acesta te influenteaza este reprezentat de capacitatile sale de a reda o imagine, un videoclip si in general orice ceea ce tine de forma si structura unui site. Aceeasi problema este intalnita si in cazul telefoanelor mobile inteligente, insa acest lucru va fi dezbatut putin mai tarziu.

In principiu fiecare browser de internet are o serie de caracteristici proprii, astfel ca in timp ce Google Chrome prefera sa faca din chenarele si butoanele in colturi altele putin mai rotunjite, Mozilla Firefox le reda mai brut. Mai mult decat atat, reclamele afisate pe o pagina sunt printre cele mai nocive elemente care dauneaza unui site, deoarece unele browser iti pot bloca total accesul la informatie precum si la posibilitatea de a inchide o asemenea reclama, astfel ca iti agasezi vizitatorii la un nivel maxim.

Telefoanele inteligente castiga din ce in ce mai mult teren, iar multe browsere si-au dezvoltat aplicatii special destinate lor. Cu toate acestea, un telefon mobil nu va avea niciodata capacitatea de a reda o pagina web la aceeiasi dimensiune ca un calculator si cum web site-uri sunt construite pe monitoare inainte de toate, rezultatul este evident – deformare ulterioara care poate afecta grav vizibilitatea si chiar functionabilitatea.

O solutie grozava este reprezentata de web designul fluid – responsive webdesign, o metoda prin care pagina se autocorecteaza atunci cand este vizualizata la rezolutii diferite, insa implementarea ei te poate costa ceva mai mult atunci cand apelezi la serviciile unui profesionist. Practic, aceasta este o solutie a viitorului, deoarece odata cu aparitia mai multor telefoane si tablete este aproape cert ca in curand calculatoarele clasice vor fi utilizate intr-o masura mult mai mica si cu precadere de cei care lucreaza intens, asadar ia in considerare aceste sfaturi.

Distribuie articolul 'Web design prin prisma unui browser de internet' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Web design prin prisma unui browser de internet