Cand ai nevoie de un permis auto categoria E si cum il obtii?

chestionare auto eCategoria E nu este o categorie de sine statatoare, ci este o categorie care se obtine alaturi de principalele categorii: B, C si D. Aceasta se refera strict la posibilitatea de remorcare pentru fiecare categorie in parte, asadar, ai nevoie de un permis auto pentru categoria E, cand stii ca ai nevoie sa transporti marfa cu ajutorul unei remorci.

Si acest lucru este conditionat, deoarece, daca remorca nu depaseste 750 de kg, atunci e foarte probabil sa o poti remorca fara sa fie nevoie de examen pentru categoria E.

In general, aceasta categorie se obtine in momentul in care se obtine si categoria principala, asadar, atunci cand ai nevoie de permis de soferi, trebuie sa te gandesti cu atentie pentru ce anume ai nevoie de acesta.

Categoria E este impartita in mai multe categorii principale:

  • Categoria BE care presupune conducerea unui ansamblu format dintr-un autovehicul categoria B plus o remorca cu masa mai mare de 750 de kg. Aceasta categorie necesita sa ai minim 18 ani;
  • Categoria CE, care are aceleasi conditii ca si categoria BE, insa limita de varsta este de 21 de ani si remorca se poate atasa unui vehicul din categoria C.
  • Categoria C1E, D1E, si categoria DE care implinesc aceleasi conditii pentru categoria din care fac parte, doar ca limita de varsta este de minim 24 de ani pentru DE, minim 21 pentru D1E si minim 18 pentru C1E.
  • Chestionarele auto pentru categoria E sunt de cele mai multe ori identice cu cele pentru categoriile din care fac parte, cu toate ca pot exista intrebari speciale pentru aceasta categorie.

Cum obtii un astfel de permis?

Obinerea unui permis cu categoria E se face in general in acelasi timp cu obtinerea permisului pentru categoria principala. Trebuie sa gasesti o scoala buna de soferi, sa urmezi cursurile si sa iei examenul.

Pentru trecerea examenului, trebuie sa respecti cateva reguli importante:

1) Respecta toate indicatiile pe care ti le ofera instructorul;

2) Mergi atat la cursurile teoretice cat si la cele practice. La cele teoretice vei rezolva teste auto categoria E care te vor ajuta atat in probele teoretice de la examen, cat si in cele practice;

3) Rezolva cat mai multe teste auto categoria E si acasa, alaturi de cele pentru categoria principala.

Majoritatea informatiilor, atat legislatia cat si numeroase teste, le gasesti pe www.i-drpciv.ro, unde ai garantia ca toate sunt de cea mai buna calitate si respecta normele directiei rutiere.

Distribuie articolul 'Cand ai nevoie de un permis auto categoria E si cum il obtii?' daca a fost pe placul tau!
About the Author

Leave A Response For Cand ai nevoie de un permis auto categoria E si cum il obtii?